Abas Ermenji - një jetë për ShqipërinëAbas Ermenji - një jetë për Shqipërinë
Në krye të çetave të Ballit Kombëtar, Berat 1943

Prof. Abas Ermenji arriti të krijonte një forcë prej disa mijëra luftëtarësh në zonën e Beratit, Skraparit dhe Tomorricës, e cila veproi në këto zona kundër italianëve, gjermanëve dhe komunistëve. Në verën e vitit 1944 kjo forcë u zhvendos drejt veriut ku kreu disa aksione të suksesshme kundër gjermanëve dhe si përfundim u detyrua të shpërndahej në nëntor 1944.

Menu
JetŰshkrimi
Historia e ShqipŰrisŰ
Artikuj
Thirrje
Poezi
Foto
Dokumente
Shtypi
Pamje filmike
Faqe e parë

Kontakt
Nëse dëshironi t'ju mbajmë në dijeni për artikujt e rinj që do të vendosen në këto faqe, na dërgoni adresën tuaj email:

Libri i Miqve
Për të lënë një shënim ose mendimin tuaj për Profesor Abas Ermenjin klikoni këtu

Për ta parë
librin e miqve
klikoni këtu

© Abas Ermenji